Atmosfære forsker ved Asiaq Grønlands Forundersøgelser

 

Asiaq Grønlands Forundersøgelser søger en atmosfærisk forsker og programleder

 

Vi tilbyder en udfordrende stilling for en atmosfærisk forsker og programleder på Asiaq, Grønlands Forundersøgelser. Asiaq leder ClimateBasis delprogrammet under Greenland Ecosystem Monitoring (GEM, www.g-e-m.dk). ClimateBasis’ mission er at levere pålidelige data til tværfaglige økosystemstudier, der dækker atmosfæriske, vand- og sneparametre i Zackenberg, Nordøstgrønland siden 1996, ved Nuuk, Sydvestgrønland siden 2007 og siden 2016 på Qeqertarsuaq, Vestgrønland. På disse feltlokaliteter opererer Asiaq flere klimastationer, og i de senere år også et HATPRO Mikrobølge radiometer og automatiserede sky-kamera. Sidstnævnte instrumenter giver fokus på grænselagets stabilitet og skyer som energibalancemodulator. Forskeren og programlederen er ansvarlig for; (I) at sikre kontinuitet i overvågningen; (II) organisering og udførelse af feltarbejde (III); udførelse og styring af kvalitetskontrol, behandling og analyse af overvågningsdataene; og (IV) at offentliggøre resultaterne til det videnskabelige samfund og offentligheden. Samarbejde med kolleger i Asiaq både teknikere og akademisk personel, såvel som internationale partnere, både inden for og udenfor GEM er afgørende. Udvikling af projektideer og fondsansøgninger er en vigtig del af denne position.

 

Du er atmosfærisk forsker med en fremragende publikationsliste og et veletableret internationalt netværk. Ideelt set har du erfaring med grænselagsforskning i Arktis, herunder praktisk erfaring med klima/energibalancestationer. Det er en fordel, hvis du har erfaring med mikrobølge radiometri og sky/energibalancekæden. Du er god til programmering og behandling af store datamængder er naturligt for dig. Du nyder at arbejde i et internationalt miljø inden for et tværfagligt projekt, har eksperimentel arbejdserfaring fra Arktisk, er villig til at rejse og kan forestille dig at bo i fascinerende Grønland. Du skal beherske engelsk flydende både skriftligt og mundtligt og det er en fordel hvis du taler et skandinavisk sprog. Erfaring med projektledelse, forskningsanvendelse og offentliggørelse af forskningsresultater er afgørende.

 

Asiaq er en nettostyret virksomhed under Grønlands Selvstyre. Med i alt 27 tværfaglige og internationale medarbejdere er vi ansvarlige for at overvåge det ikke-levende miljø i Grønland. Vores opgaver spænder fra forskning og kommercielle aktiviteter til overvågning og rådgivning til offentlige myndigheder. Du vil blive tilknyttet faggruppen for Hydrologi, Klima og Miljø, der omfatter et værksted med faglærte teknikere.

 

Løn – og ansættelsesvilkår ifølge overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og relevant faglig organisation. Personalebolig tilbydes til denne stilling, og flytte- og rejseomkostninger vil blive dækket i overensstemmelse med gældende regler. Arbejdspladsen er i Nuuk, Grønlands hovedstad med sit blomstrende multietniske samfund og dets endeløse muligheder for udendørs fritidsaktiviteter.

 

Flere oplysninger om Asiaq findes på www.asiaq.gl. Du er velkommen til at kontakte Martin Olsen (Faggruppeleder, mno@asiaq.gl) eller Kirsty Langley (Forsker, kal@asiaq.gl) for yderligere information.

 

Ansøgningsfrist er 24-05-2019. Tiltrædelse hurtigst muligt, helst 01-08-2019.

Mærk ansøgningen ’Researcher – Atmosphere’ og vedlæg CV, samt relevante eksamenspapirer,

publikationsliste og kontaktoplysninger til to referencer og send til asiaq@asiaq.gl.